cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

At holde sig up datet i forhold til børn samt deres udvikling og læring

Jeg forsøger hele tiden at være up datet i forhold til viden om børn samt børns udvikling og læring. Der bliver læst mange artikler og fagbøger, men jeg tager også gerne på kurser og til foredrag. Her i efteråret har jeg været til 2 foredrag:
”Æblebørn” med Anette Straadt der er uddannet sygeplejeske og sundhedsplejeske. Anette fortalte, hvordan man kan styrke børnenes immunforsvar og dermed forebygge forkølelse, forstoppelse, dræn mv.
Anette fortalte også om betydningen af et stabilt blodsukker, der blandt andet forhindre ulvetime, giver bedre søvn og mere overskud.
Du kan læse mere om “Æblebørn” på www.aebleboern.dk
”Neuropædagogik” hvor hjerneforsker og læge Kjeld Fredens meget underholdende fortalte om at naturens indvirken på os.

Naturen i den grad er et miljø, der gavner mental udvikling. Og noget af det forskningen peger på er, at naturen genopbygger vores opmærksomhed.

Han forklarede, at naturen på den måde er vigtig for os, fordi vi er udsat for enormt mange stimuli. Vi er på hele tiden og vi er meget fokuserede.
En fokuseret opmærksomhed kræver mental energi, så man bliver træt. Og når man kommer ud i naturen, så har man mulighed for at skifte gear i opmærksomheden fra at være fokuseret og til at være receptiv, hvor man tager helheden ind og på den måde oplader de mentale batterier. Det er det man kalder for mental genopbygningsteori.

Et utroligt spændende foredrag.

Posted by

  • Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *